Bakla Püreli Enginar

Mart 30, 2012

Enginar maratonum başladı. Binbir şeklini düşünüyorum bu aralar. Aslına bakılırsa en çok, en yalın halini seviyorum. Diğer malzemeler hep ona eşlik etsin, ondan rol çalmasın istiyorum. Dün taze iç baklalı yaptım. Baklayı da çok sevmeme rağmen, eşit rol veremedim! Ezip, enginarların altına yatak yaptım. Sırada, enginar salataları, enginarlı kuzu, yaprağa sarılı dolması var.

Image

Bakla Püreli Enginar

6 adet soyulmuş enginar

15-20 adet arpacık soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Bakla Püresi için:

Yarım kilo taze bakla içi

Bir avuç taze nane

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Sıcak su

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2-3 diş dövülmüş sarmısak

1 limonun suyu

Yarım limonun kabuğunun rendesi

Süslemek için:

Bir iki yaprak taze nane

 

Enginarları küçüklerse dörde, irilerse sekize bölüp limonlu suda bekletin. Arpacık soğanları soyun, iri olanlarını ikiye bölün. Alçak kenarlı geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. Arpacık soğanları ve hafifçe kuruladığınız enginarları çevire çevire kavurun.  Tuzunu atıp, tencerenin ağzını kapatın. Altını iyice kısıp, arada bir karıştırark pişmesini bekleyin (çatalın ucu kolayca batıncaya kadar).

Ayrı bir tencerede bolca sıcak suyu kaynatın. İçine taze iç baklayı, nanelerin sadece saplarını, salatalık soyacağı ile şerit halince soyduğunuz bir şerit limon kabuğunu ve istediğiniz kadar tuzu atın. Baklalar pişince (yaklaşık 8 dakika sürdü; yine de bir tane ağzınıza atıp test edin) süzüp bir kenera alın.

Baklaları çatalın tersi ile kabaca ezip içine ince ince kıydığınız nane yapraklarını ve bir kaşık zeytinyağını ekleyin. Suyuna tuz attıldığı için tekrar tuz atmaya gerek yok ama yine de isterseniz bir miktar da tuz ekleyin. Çatalla ezmek yerine isterseniz blenderden geçirip daha pürüzsüz bir püre de yapabilirsiniz.

Sosu için, zeytinyağı, limon, tuz ve dövülmüş sarmışağı bir kapta iyice çırparak karıştırın.

Bir tabağa önce püreden koyup üzerine enginarları dizin. En üstüne de hazırladığınız sosu gezdirin ve nane ile süsleyin.

Reklamlar

One Response to “Bakla Püreli Enginar”

  1. bahar Says:

    offff! bunu da denemek istiyorum


Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: