Yemyeşil Buğday Salatası

Nisan 12, 2012

İlkbahar yemeklerine devam etmek istiyordum ama havalar bir anda tekrar soğuyunca içimden pek gelmedi. Bugün ise bahar kaldığı yere geri döndü. Ben de derhal yemyeşil, bahar kokan bir salata yapmak için malzemelerimi topladım. Taze bezelye, enginar (tabii ki), kuzukulağı, nane, maydanoz.

Malzemeleri yine istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Buğday yerine, kabuklu pirinç, iri bulgur olabilir. Yeşilleri tamamen gönlünüze göre değiştirin. Mesela, taze iç bezelye yerine Sultani bezelye de güzel olabilir. Sos, bu haliyle muhteşem oluyor ama ekşi-yağ oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Maydanoz ve naneye de ek yapabilir, veya değiştirebilirsiniz.

Image

Yemyeşil Buğday Salatası

2 su bardağı haşlanmış buğday

4 çanak enginar (iri küpler halinde kesilmiş)

1 su bardağı taze bezelye içi

1 avuç kuzukulağı (veya ıspanak)

1 limon (kabuğunun rendesi ve suyu)

1 avuç taze nane

2 avuç maydanoz

2 diş sarmısak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

Buzluğunuzda haşlanmış buğday varsa, çözdürün. Yoksa, bezelyeleri ayıklarken  buğdayı bir tencerede bol tuzlu suda haşlayın.

Geniş bir tencereye enginarları ve bezelyeleri koyun. Üzerini hafifçe örtecek kadar su, bir yemek kaşığı limon suyu ve biraz tuz koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İri şeritler halinde doğradığınız ıspanak veya kuzukulağını da ekleyip, tencereyi hemen ateşten alın. Halen suyu kalmışsa süzüp bir kenara ayırın.

Mutfak robotunun doğrayıcısına, sarmısak, maydanoz, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, kalan limon suyu ve tuzu koyup çalıştırın. Yavaş yavaş zeytinyağını (ince bir ip gibi) ekleyerek koyu bir sos kıvamına gelmesini sağlayın.

Derin bir salata kabında, haşlanmış buğdayı, sebzeleri ve sosu iyice karıştırın. Üzerini bir kaç yaprak taze nane veya maydanozla süsleyip, hafif ılık olarak servis edebilirsiniz. Ancak buzdolabında biraz bekleyip, sos içine işleyince tadı daha da güzel oluyor.

Reklamlar

3 Responses to “Yemyeşil Buğday Salatası”

  1. fitgurme Says:

    Harika bir fikir bu, eline sağlık! Bu salatada bezelye yerine maş fasulyesi de çok yakışır sanki? ve de taze soğan tabii ..

  2. bahar Says:

    bundan şu an yemek isterdim çok. malzemeleri bulmak kola gerçekten, deneyeceğim


  3. […] beri yaz aylarında en sevdiğim salatalardan biri çok farklı ve ekolojik yemek tarifleriyle dolu Doğal ve Kolay blogundan öğrendiğim İzmir’den geldiğini düşündüğüm enginarlı buğday salatası. […]


Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: