Brokkolili Biftek

Nisan 19, 2012

Eğer uğraşmayı sevmiyorsanız, veya evde yemek istemiyorsanız itiraz edemem, ama 20 dakikanız varsa dışarıdan Çin yemeği (pek çoğunu) söylemenize çok da gerek yok. Fazla çaba sarf etmeden, en az dışarıdan söylediğiniz kadar güzel erişteler, kavurmalar, çorbalar, pilavlar yapmanız mümkün. Hem içinde neler olduğunu görerek yapınca içiniz rahat olur, hem de ne kadar abartılı fiyatlandırıldıklarını (İstanbul’da) görmüş olursunuz! Bugün brokkolili biftek yaptım. Daha sonra başka tarifler de ekleyeceğim buraya. Yanına da yasemin pirinci pişirdik, ve bayıla bayıla yedik.

Kullanacağınız bütün malzemeleri önceden hazırlayıp, ocağınızın yanına, kolay ulaşılabileceğiniz bir yere almanızı şiddetle tavsiye ederim. Pişirme süresi 5-6 dakika olduğu için, vereceğim sırada malzemeleri hızlıca tavanıza atabilmelisiniz.

Image

Brokkolili Biftek

½ kilo biftek

½ kilo brokkoli

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 havuç, jülyen kesilmiş (renk olsun diye koydum, şart değil)

2 dış dovülmüş sarmısak

½ çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

½ su bardağı soya sosu

2 kahve kaşığı mısır nişastası

1 çay kaşığı kavrulmuş susam yağı (isteğe bağlı)

1 kahve kaşığı nişasta, soya sosunun yarısı (¼ su bardağı) ve eğer kullanıyorsanız susam yağını derin bir kapta iyice karıştırın. İnce şeritler halinde kestiğiniz biftekleri karışımın içine atıp, her parça sosla kaplanıncaya kadar karıştırın. Tezgahın üzerinde marine olması için bırakın (15-20 dakika).

Etler marine olurken büyük bir tencerede bolca su kaynatın. Kaynayınca ufak parçalara ayırdığınız brokkolileri tam iki dakika haşlayıp, hemen tencerenin içinden başka bir kaba alın.

Kalan bir kaşık nişastayı bir kahve kaşığı su ile özeyin. Onu da bir kenara alın. Bu noktada kavurmak için bütün malzemeler hazırlanmış oluyor: Marine edilmiş biftek parçaları, haşlanmış brokkoli çiçekleri, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş zencefil, nişasta ve kalan sosya sosu.

İçine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz büyük bir tavayı, veya varsa wok’u orta hararetli ocağın üzerine koyun. Önce etleri birbirine değmeyecek şekilde tavaya dizin (eğer çok fazla yeriniz yoksa bir kaç partide pişirin). 1 dakika bir taraflarını pişirin, zencefil ve sarmısakları da ekleyip, 1 dakika da diğer taraflarını pişirin. Hemen ardından yarım bardak soya sosu ve sulandırılmış nisastayı koyup bir iki defa karıştırın. En son brokkolileri ekleyip, bir dakika daha pişirin ve altını kapatın. Eğer acı seviyorsanız, üzerine acı sos koyup servis edebilirsiniz (ben Sriracha sosu kullandım).

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: