Naneli Bezelye Püresi

Mayıs 20, 2012

Bir ilkbahar klasiği! Donmuş bezelye ile de olur elbet, ama asıl törensel olanı taze bezelye çıktığında, taneleri kabuğundan birer birer ayırıp, içine de bir avuç koparılmış taze nane karıştırmak…Yerken insanın ruhuna da bahar getiriyor!  Yine çok kolay, ve harcanan emeğin onlarca katı lezzetli. Bu akşam yanında yerli kuşkonmaz ve nar ekşili somonla yedik. Yarını bekleyemedim, hemen yazmak istedim.

Image

Image

 

Naneli Bezelye Püresi

(Tarifi Kitchen Butterfly’dan uyarladım).

3 su bardağı dolusu taze bezelye içi

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı esmer şeker

1 avuç taze nane

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş dövülmüş sarmısak

tuz

kimyon, kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Suyu kaynatın ve bezelyeleri içine atıp taneler pişince (yaklaşık 5-6 dakika) ocaktan alın. Bir iki kaşık suyu kalacak şekilde artan suyu süzün. Şeker ve sirkeyi ekleyip biraz soğuması için bekleyin.

Küçük bir kabın içerisine zeytinyağı, dövülmüş sarmısak, kullanıyorsanız kimyon ve kırmızı biberi koyup karıştırın. Aromaların zeytinyağına iyice nüfuz etmesi için 5-10 dakika bekletin.

Mutfak robotuna bezelyeleri (bir iki kaşık pişirme suyu ile birlikte) ve bir avuç naneyi koyup püre haline getirin. İstediğiniz kadar tuz ekleyin ve tekrar bir defa karıştırın.

Servis kabına alıp, üzerine sarmısaklı baharatlı zeytinyağından gezdirin. İsterseniz ayrı bir kapta zeytinyağı hazırlamak yerine bütün malzemeleri mutfak robotuna koyup hepsini beraber de karıştırabilirsiniz. Ben zeytinyağlı sosu ayrı olarak koyup, yerken karıştırmayı daha çok seviyorum.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: