Fırında Yumurta

Mayıs 23, 2012

Yumurta aynı yumurta, ama fırında tek kişilik kaplarda pişince gözüme hep daha şık gözüküyor. Ispanaklı, pırasalı, pastırmalı, menemen harcı ile, harissa soslu, pestolu, sevdiğim diğer fırında yumurta alternatifleri. Bugün fesleğen, kiraz domates ve taze mozzerella peynirli yaptım (klasik Caprese salatası içeriğine yumurta ekledim).

Image 

Fırında Yumurta

1 Yumurta

3-4 adet kiraz domates

3-4 adet minik taze mozzerella peyniri

5-6 yaprak ince kıyılmış fesleğen

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı süt

tuz, karabiber ve/veya kırmızı biber

Fırını 200 derecede önceden ısıtın.

Tek kişilik fırın kabının tabanına ve yanlarına zeytinyağını iyice sürün. İkiye kestiğiniz domatesleri ve küçük mozzerellaları kaba dizin. Aralarına kıyılmış fesleğen serpiştirip üzerine yumurtayı kırın. Yumurtanın beyazı kurumaması için sütle kaplayın. Tuz, biber ekleyip (ben tuz yerine biraz toz parmesan peyniri ekledim) fırına verin. Yumurtanın beyazı pişip, sarısı istediğiniz kadar katılaşıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üstüne biraz daha biber ve taze fesleğen ekleyebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: