Glutensiz Kayısılı Tart

Temmuz 12, 2012

Bu aralar, kayısı almadan eve gelmiyorum. Özellikle Iğdır kayısısı. Yediğim en tatlı kayısılar. Aslında en güzeli olduğu gibi yemek ama, yine de bu kadar tatlı kayısılarla bir şeyler yapmadan duramadım. Olabilecek en basit tarifle kahvenin yanına nefis bir tart yaptım. Hem de unsuz! Sadece toz badem var tarifte. Toz badem kuruyemişçilerde artık satılıyor, ama heryerde yok sanırım. Bademi mutfak robotunda kendiniz de çekebilirsiniz, ancak yağını çıkarmadan un haline gelmesine dikkat etmeniz gerekir. Benim tavsiyem, eğer badem unu bulamazsanız, daha kolay bulunan file bademden alıp, robotta çekmek. Çok kısa sürede, yağı çıkmadan, badem unu haline geliyor.

Image

Glutensiz Kayısılı Tart

(Tarifi Simply Gluten Free’den uyarladım)

1.5 su bardağı badem unu (toz badem)

3 yumurta

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (veya hindistancevizi yağı)

3 yemek kaşığı pudra şeker (veya akçaağaç surubu)

12 adet taze kayısı

Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

Badem unu, hafifçe çırpılmış yumurtalar, şeker ve eritilmiş tereyağını iyice karıştırıp yağlanmış tart kalıbına dökün. Üzerine dörde bölünmüş kayısıları daire şeklinde yerleştirin.

Yaklaşık 40 dakika, kenarları haif pembelesinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra (isterseniz üzerine pudra şekeri serpip) servis edin.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: