Mısır Ekmeği

Temmuz 21, 2012

Balık çorbasının yanına çabucak yaptığım mısır ekmeğini o gün göz kararı yaptığım için yazamamıştım. Bugün tekrar yapıp ölçülerini not ettim.

Image

Mısır Ekmeği

1 su bardağı mısır unu

1 su bardağı tam buğday unu

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

2 yumurta

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı esmer şeker

1 çay kaşığı tuz

Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

Bir kabın içine eleyerek kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, şeker ve tuz), diğer bir kabın içine de ıslak malzemeleri (yoğurt, zeytinyağı ve yumurta) koyun. Islak malzemeleri  iyice karıştırdıktan sonra içerisine azar azar kuru malzemeleri ekleyin. Yağlanmış fırın kabına (ben muffin tepsisi kullandım) dökün.

Yaklaşık 25-30 dakika, iyice kabarıp, üstü kızarıncaya (ve içine batırdığınız kürdan kuru çıkıncaya) kadar pişirin. Soğuyunca servis edin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: