Kabak Çiçekli Omlet

Ağustos 3, 2012

Yalıkavak’a övgü… Kabak çiçekleri, yumurtalar, keçi peyniri, dereotu, hepsi dünkü Yalıkavak pazarından. Bu omlet benim teşekkürüm. Bütün güzellikleri için, Yalıkavak’ın ve Gökçebel’in.

Image

Kabak Çiçekli Omlet

6 adet kabak çiçeği

6 küçük parça köy keçi peyniri

2 yumurta

2-3 dal dereotu

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber

Fırının ızgarasını önceden ısıtın.

Küçük bir kapta iki yumurtayı incecik kıydığınız dereotu, tuz ve biraz karabiberle iyice çırpın. Zeytinyağını küçük bir sahanda kızdırıp yumurtayı dökün. 10-15 saniye sonra, yumurta yerleşince, içine keçi peynirlerini yerleştirdiğiniz kabak çiçeklerini yumurtanın üzerine dizin. Buradan hemen ızgaraya transfer edip, peynirler eriyip, yumurta iyice pişince (yaklaşık 1 dakika) hemen alın. Sıcak sıcak servis edin.

Reklamlar

3 Responses to “Kabak Çiçekli Omlet”

  1. Bahar Says:

    müthiş görünüyor…

  2. ye-mek Says:

    Omlet konusu bizim de çok iddalı olduğumuz bir alan ama bu omleti ilk defa görüyoruz. Çok güzel düşünmüşsünüz. Ellerinize sağlık…

    Belki size de ilginç gelebilir, biz de geçenlerde biber içi omlet yapmıştık…

    Afiyet ile Kalın,

  3. zesrat Says:

    Cok tesekkur ederim! Cok sevindim begendiginize.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: