Tavada Lahana

Ekim 12, 2012

Japonların Okonomiyaki’si, bizim mücver, ama en çok evdeki malzemelerden esinlenmiş bir lahana tarifi bu. Japonlar buna çok benzer bir karışıma soya sosu, susam yağı ve deniz ürünleri ekliyorlar. Bu hali lahanadan yapılmış bir mücvere benziyor, ama kızartılmıyor. Annemin ‘sağlıklı fırın mücveri’ne benzetmek daha doğru olur. Lahana mevsimine girmişken deneyin derim. Lahana sevmediğini düşünenlere de özellikle tavsiye ederim.

Image

Tavada Lahana

2 su bardağı dolusu ince rendelenmiş beyaz lahana

4 dal taze soğan veya yarım kırmızı soğan

2 yemek kaşığı tam buğday unu

2 yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber

üzerine serpmek için susam ve taze kişniş (isterseniz)

Orta büyüklükte bir tavaya zeytinyağını koyup ısınmasını beklerken, diğer tarafta derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın. Tavaya karışımı döktükten sonra bir spatula yardımı ile iyice bastırarak düzleştirin. 4-5 dakika sonra (altı iyice kızarınca) bir tabağa ters çevirip, diğer yüzünün pişmesi için tekrar tavaya kaydırın. 3-4 dakika da diğer yüzü pistikten sonra servis tabağına alın, üzerine susam ve kişniş serpin. Ben yanında ev yapımı acı biber sosu ile servis ettim, tavsiye ederim.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: