Pancar Soslu Makarna

Kasım 1, 2012

Dün akşam bu makarnayı yaptım. Görüntüsü için! Renginin cazibesi çocuklara esmer makarnayı ve pancarı sorgusuz sualsiz yediriyor!! Tadı da çok güzel olunca yazmaya karar verdim.

Image

Pancar Soslu Makarna

½ paket esmer makarna (tam buğday irmiğinden)

4 küçük boy pancar

2 diş sarmısak

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı beyaz balsamik sirke (veya limon suyu)

tuz

Pancarları temizleyip kabuklarını soymadan üzerlerin deniz tuzu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip alimonyum folyoya sarin. 240 derece fırında bir saat (bıçak rahatça batıncaya kadar) pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.

Makarnayı bol suda (tuzlu) haşlayın. 1 bardak haşlama suyunu ayırıp süzün.

Mutfak robotuna, soğuduktan sonra soyduğunuz pancarları, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, hafifçe ezdiğiniz sarmısaklar, sirke, tuz ve süzme yoğurdu koyup tamamen püre haline getirin. Makarnanın üzerine döküp, azar azar haşlama suyundan da ekleyerek iyice karışmasını sağlayın.

Servis ederken üzerine, biraz süzme yoğurt ve fesleğen ekleyebilirsiniz.

Reklamlar

3 Responses to “Pancar Soslu Makarna”


  1. pancarı turşu olarak kullansak çokmu baskın olur ama daha kolay olur bilemedim

  2. JoKeR Says:

    tadına doyum olmaz bunun şimdi


Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: