Limon Turşusu

Kasım 12, 2012

Fas mutfağının en sevdiğim yemeği limon turşulu ve zeytinli tavuktur. Ara sıra canım çeker, ama hep limon turşusu olmadığı için yapamam. Limon turşusu yapmakta bir şey yok, ama bugüne kadar istediğim limonları bulamamıştım! Sağolsun, çok sevdiğim bir arkadaşım bana Antalya’dan tam istediğim gibi (dolgun ve üzeri mumsuz) limonlar getirdi. Bugün hemen bir kısmı ile turşu kuracağım. Yaklaşık 2-3 hafta sonra da limon turşusu ile Fas usulü tavuk yapıp tarifini buraya yazacağım.

 Image

Image

 ImageImage

Limon Turşusu

7-8 adet limon (kabuğu mumlanmamış)

½ su bardağı iri kaya veya deniz tuzu

Birkaç limonun suyu

(İsterseniz, defne yaprağı, tane karabiber, tane hardal, tane kişniş, vb. baharatlar ekleyebilirsiniz. Ben başka tariflerde kullanacağım için sadece tuzla yapıyorum)

Önceden 1 litrelik bir kavanozu kaynatıp sterilize edin.

Sterilize ettiğiniz kavanozun dibine 2 yemek kaşığı tuz dökün.

Limonların sapları kalmışsa kesin ve üstünden ince bir kapakçık çıkarın. Dört derin bıçak darbesi ile dikine yarıklar oluşturun ve bu aralıklara tuz serpin. Sıkıca kavanoza yerleştirin. Yerleştirme sırasında limonların bir miktar suyu çıkacaktır. Ancak kavanozun üstünü kaplayacak kadar çıkmamışsa, bir (veya birkaç) limonun suyunu sıkıp kavanozun ağzına kadar dolmasını sağlayın.

Oda sıcaklığında yaklaşık 3 hafta, ara sıra ters çevirerek, bekletin. Limon turşusu kullanıma hazır olacak. Daha sonra buzdolabında saklayın.

Reklamlar

One Response to “Limon Turşusu”


  1. […] öğrendiklerimden de mutlaka bahsedeceğim ama öncelikle vermiş olduğum bir sözü tutayım. Limon turşularını kullanarak yaptığım tavuğu biraz önce pişirdim. Aslında turşular olur olmaz bir defa […]


Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: