Bardakta Kahvaltı

Şubat 6, 2013

Akşam biraz fazla yiyip, sabah da hararetle uyanınca ilaç gibi geliyor bana bu kahvaltı. Çeşitlendirmek mümkün, ama besleyici ve doyurucu bir kahvaltı olması için yulaf içermesinde fayda var. Donmuş muz parçaları (veya mevsimine göre başka donmuş meyve parçaları) da kıvamlı ve tatlı olması için önemli. Ancak süt yerine, meyve suları, badem/pirinç/soya sütü gibi alternatifler, fındık yerine istediğiniz kuruyemişler, kuru kayısı yerine de bal/akçaağaç surubu/pekmez gibi başka tatlandırıcılar koyulabilir.

IMG_3522

Bardakta Kahvaltı

(yaklaşık iki büyük bardak için)

1.5 su bardağı süt

7-8 adet iç fındık

1 adet kuru kayısı

1 adet donmuş muz (4-5 parçaya bölünüp dondurulmuş)

2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

süslemek için tarçın

Tüm malzemeleri belenderden geçirip bardaklara alın. Servis ederken üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: