Balkabaklı Esmer Makarna

Mart 2, 2013

Güneş açıp hava ısındıkça seviniyorum sevinmesine ama, daha kışlık sebzelerle yapılacak çok şey vardı diye hafif telaşlanıyorum. Bir çoğunu aslında yaptım ama fotoğraflayıp koyma fırsatım olmadı.

Bu da tam kışlık bir makarna, ama görüntüsü baharı getiriyor tabağa. Öyle rengarenk. Yine renkleri düşünerek yaptım, lezzet beraberinde geldi.

IMG_3619

Balkabaklı Esmer Makarna

1/4 paket esmer makarna

2 dilim balkabağı

1 büyük kırmızı soğan

1 avuç iri doğranmış ceviz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, paprika

1 avuç maydanoz

Makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayıp, haşlama suyundan 1-2 kaşık ayırıp süzün.

Balkabağı dilimlerinin kabuklarını soyup 200 derece fırında 1 saat (yumuşayıncaya kadar) pişirin. Soğumaya bırakın.

Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup, halka halka doğranmış kırmızı soğanları 3-4 dakika kavurun. Küp küp doğradığınız kabakları, paprika ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.  Haşlamış makarna, ve 1-2 kaşık haşlama suyunu da ekleyip, tavada hepsini tavada beraber karıştırın ve altını kapatın.

Servis etmeden hemen önce doğranmış ceviz (isterseniz cevizleri önce tavada bir iki dakika kavurabilirsiniz) ve doğranmış maydanoz ekleyin.

Not: İsterseniz üzerine keçi peyniri de ekleyebilirsiniz. Bu haliyle vegan, peynirli haliyle vejeteryan bir ana yemek olabilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: