Nohutlu Patlıcan

Haziran 21, 2013

Türkiye’de durum malum, dolayısıyla bloguma da uzunca bir süre ara verdim. Zaten bu günlerde çoğunlukla acelece, fazla düşünmeden bir şeyler pişiriyorum. Güzel bir şeyler ortaya çıksa bile paylaşacak heyecanı içimde bulamıyorum. Biliyorum ki çoğumuzun enerjisi de olanda bitende. Güzel günleri bekliyoruz hep birlikte…

Bu blogda sadece severek yaptığım ve paylaşmak için sabırsızlandığım tarifler yer alıyor. Yeniden o duyguya kavuşuncaya kadar geçen sene Elle Bistro Temmuz sayısında çıkan tariflerimden bazılarını paylaşacağım.

nohutlupatlican

Fotoğraf: Can Cömert, Ilgın Akarsu

Nohutlu Patlıcan

2 Patlıcan

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı nar ekşisi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş dövülmüş sarmısak

50 gram küp küp kesilmiş İzmir tulumu

1 avuç maydanoz

Pul biber, tuz, karabiber

Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın.

Alacalı soydugunuz patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlayın. Bir kevgirin içerisinde biraz bekletin.

Zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde hafifçe ısıtıp ocaktan alın ve içerisine dövülmüş sarmısak  ve pul biber ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra nar ekşisini ekleyin. Yaptığınız sosun 3 kasığını bir kenara ayırın.

Hazırladığınız sosu patlıcaların üzerine dökün ve bütün patlıcanların üstü kaplanacak şekilde karıştırın. Fırında 20 dakika, vaya patlıcanlar iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Patlıcanlar soğuyunca derince bir kaba alıp, haşlanmış nohut ve ince doğranmış maydanozla harmanlayın. Ayırdığınız sosu ekleyip tekrar karıştırın. Dogranmış İzmir tulumunu (beyaz peynir de kullanılabilir) üzerine ekleyerek servis edin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: