Armutlu Votka

Aralık 24, 2013

Eğer bugünlerde bu tarifi hazırlayabilirseniz, yılbaşına harika bir içkiniz olur!! Armudun ve baharatların tadının votkaya geçmesi yaklaşık 4-5 gün alıyor. Tarifimde en tatlılarından Deveci armudu kulandım. Başka çeşit armut da olur ama hem tatlı, hem de sert olması gerekiyor. Baharat olarak ben armutla çok en yakıştırdığım vanilya ve tarçını seçtim. Yıldız anason, karanfil, zencefil de ilginç olabilir. Zevkinize göre bir karışım deneyebilirsiniz.

Votka hazırlandıktan sonra buz üzerinde, ya da shaker’dan geçirip ince bir amut dilimi ile servis edebilirsiniz. Armutların şekeri votkayı tatlandırıyor ama isterseniz biraz bal da ekleyebilirsiniz. Bu arada geriye kalan armutları sakin atmayın!! Vanilyalı dondurmayla harika oluyor!

IMG_5943

Armutlu Votka

1 büyük veya iki küçük Deveci amudu

1 çubuk vanilya, boylamasına ikiye kesilmiş

1 çubuk tarçın

250 ml sade votka

Armutların kabuklarını soyup iri parçalara bölün. 700cc’lik bir kavanoza armut dilimlerini, tarçın ve vanilyayı yerleştirin. Üzerine votkayı doldurup kapağını kapatın. Her gün bir defa alt üst edip sallayarak, buz dolabında yaklaşık 4-5 gün bekletin. Bu sürenin sonunda tadına bakın ve tüm aromaların votkaya geçtiğinden emin olun. İnce bir süzgeçten, veya tülbentten geçirip ayrı bir şişeye koyun. Bitinceye kadar buzdolabında saklayın.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: