Fırında Nohutlu Sarı Havuç

Şubat 5, 2014

Hafta sonu Gaziantep’te ne var ne yok yedik! Yiyemediklerimizi de yanımızda getirdik! Bu tariften önce yazılacak çok şey var belki ama, yemek için sabırsızlandığım sarı havuçlardan başlamak istedim. Tezgahta gördüğüm anda büyülenmiştim zaten. Pancar ve mor havuçlarla yanyana durdukları tezgah da başlıbaşına bir güzellikti.

En basit şekliyle fırınladım. Nohut ilavesiyle. Gaziantep’te bir sokak arasında yediğim nohut dürümün tadını unutamayışımdan sanırım, birleştirdim bu ikisini. Sarı havuçlar, bizim turunculardan biraz daha tatlı. Fırınlamak bu yüzden isabetli bir karar oldu. Hafif karamelize oldular, ve çok az kıtırdamış nohutlarla da çok yakıştılar. Ben böylece öğlen yemeği olarak yedim. Altına yeşillik, biraz da limon/zeytinyağı takviyesiyle salataya, ya da yanına bulgur/kuskusla daha doyurucu bir yemeğe dönüştürebilirsiniz.

IMG_6654

Fırında Nohutlu Sarı Havuç

8-9 orta boy sarı havuç

1 şu bardağı haşlanmış nohut

1-2 diş sarmısak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

kimyon, toz biber, tuz, karabiber

Üzerine:

1 avuç kıyılmış maydanoz

Biraz daha zeytinyağı (isterseniz)

Fırını önceden 220 derecede ısıtın

Havuçları, yıkayıp soyun. Uzunlamasına ikiye veya dörde bölün. Sarmısak, tuz, baharatlar ve zeytinyağını koyup iyice karıştırın. Yaklaşık 30 dakika (bıçağın ucu kolayca batıp, hafif karamelize oluncaya kadar) fırında pişirin. Servis etmeden önce ince kıyılmış maydanoz serpin ve çok az daha zeytinyağı gezdirin.

IMG_6504

IMG_6505

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: