Halen akademik çalışmalarını sürdüren Esra, en az akademik çalışmalarına ayırdığı kadar vakti (bazen daha fazlasını) mutfakta gecirdi. 15 yaşındayken, bir gün, yemek yapmayı pek sevmeyen annesi, akşam yemeğe gelen misafirler için tüm yemekleri yapmasına izin verdi. Misafirler ve annesi memnun kalınca, Esra mutfağı devraldı. Her türlü denemelerine göz yumuldu. Doktora eğitimi için gittiği Amerika’dan çok fazla yemek bilgisiyle döndü. Bir çok mutfak, bir çok malzeme tanıdı. Kurslara katıldı, kurslar verdi. Amerika’daki işlenmiş gıda sektorüne karşı alternatifler üretmeye çalışan gruplarda yer aldı. Doğal malzemelerle pişirmek konusunda bir çok dünya mutfağından teknikler öğrendi. Türkiye’ye dönünce birikimini yerel malzemeler üzerinde denedi, ve memnun kaldığı sonuçlardan burada herkesi haberdar etmek istiyor.
Mayıs 7, 2012 at 12:13 pm
Başarılar dilerim.
Mayıs 7, 2012 at 12:49 pm
Cok tesekkur ederim!!
Kasım 17, 2012 at 7:39 pm
Cok guzel tarifler her biri de …az once balli armutlu kurabiyeyi yaptim. Tam aradigim icerik ve lezzet. Tesekkurler ve tebrikler;)
Kasım 18, 2012 at 3:28 pm
Cok tesekkur ederim! Cok sevindim:)
Kasım 19, 2012 at 3:19 pm
Rica ederim…hatta sizden esinlenip ve cesaretimi toplayip bir wordpress actim.: dorukicinmutfaktayim.wordpress.com henuz ogrenme asamasindayim ama ipadde cok iyi kullanamiyorum…bakalim devam ettiririm umarim:)
Kasım 28, 2012 at 8:18 am
Harika! mutlaka ziyaret edeceğim.
Ocak 26, 2013 at 4:37 pm
avokado ile ne yapacagimi bilmezdim.
burada super tarifler yakaladım.bu siteye tok girsem ac cıkıyorum…o kadar kiskirtici yazilar ve goruntuler var ki
biraz tehlikeli olmaya basladi.esraya kucak dolusu tesekkur…
Ocak 23, 2014 at 6:08 pm
Esra Hanım sitenizi bugün keşfettim. Neredeyse bütün tariflerinizi okudum. Zevkle, keyifle.,Ellerinize sağlık. Yemek yapma isteği uyandırdınız. Takipteyim:)
Ocak 23, 2014 at 6:36 pm
Ne kadar sevindim! Ne guzel sozler bunlar, cok tesekkur ederim!!