Halen akademik çalışmalarını sürdüren Esra, en az akademik çalışmalarına ayırdığı kadar vakti (bazen daha fazlasını) mutfakta gecirdi. 15 yaşındayken, bir gün, yemek yapmayı pek sevmeyen annesi, akşam yemeğe gelen misafirler için tüm yemekleri yapmasına izin verdi. Misafirler ve annesi  memnun kalınca, Esra mutfağı devraldı. Her türlü denemelerine göz yumuldu. Doktora eğitimi için gittiği Amerika’dan çok fazla yemek bilgisiyle döndü. Bir çok mutfak, bir çok malzeme tanıdı. Kurslara katıldı, kurslar verdi. Amerika’daki işlenmiş gıda sektorüne karşı alternatifler üretmeye çalışan gruplarda yer aldı. Doğal malzemelerle pişirmek konusunda bir çok dünya mutfağından teknikler öğrendi. Türkiye’ye dönünce birikimini yerel malzemeler üzerinde denedi, ve memnun kaldığı sonuçlardan burada herkesi haberdar etmek istiyor.

 

9 Responses to “Hakkımda”

  1. zesrat Says:

    Cok tesekkur ederim!!

  2. yyaseminss Says:

    Cok guzel tarifler her biri de …az once balli armutlu kurabiyeyi yaptim. Tam aradigim icerik ve lezzet. Tesekkurler ve tebrikler;)

  3. binnur baydur Says:

    avokado ile ne yapacagimi bilmezdim.
    burada super tarifler yakaladım.bu siteye tok girsem ac cıkıyorum…o kadar kiskirtici yazilar ve goruntuler var ki
    biraz tehlikeli olmaya basladi.esraya kucak dolusu tesekkur…


  4. Esra Hanım sitenizi bugün keşfettim. Neredeyse bütün tariflerinizi okudum. Zevkle, keyifle.,Ellerinize sağlık. Yemek yapma isteği uyandırdınız. Takipteyim:)


Yorum bırakın